luni, 13 mai 2013

Cui ne dorim sa le stea în gât mititeii traditionali românesti?

Traim sa suportam si toana asta comunitara cu privire la soarta mititeilor românesti! Parca a înnebunit lupul frate! Bietii turisti comunitari când ajung pe plaiurile mioritice manânca si beau produsele românesti pâna dau pe dinafara lingându-si hamesiti si degetele mai mai sa si-i le înghita si mai marii lor din tarile de unde vin împreuna cu incapabilii nostri de guvernanti români se întrec în tâmpenii birocratice ducând în derizoriu populatia, comerciantii, producatorii autohtoni. Mâncaruriile comunitare sunt mai curatate de aditivi si alte componente interzise decât produsele culinare românesti?! Fals! Occidentalii se umfla cu toate tâmpeniile create de fast-food-uri si colcaind de mizerii interzise si vin peste noi cu pretentii si indicatii de a cum se mânca sanatos! Poftim tupeu nesimtit! Nu-si vad bârna din proprii ochi si se leaga de paiul din ochiul nostru! O sa ajungem sa mâncam goange, reptile, sobolani, câini, pisici si alte odiosenii fara ca guvernele noastre de toata rusinea sa nu ia nici o masura autoritara? Dar ne meritam soarta (dupa cum bine am mai spus-o si cu alte ocazii) pentru ca suntem niste incapabili si ignoranti care nu stim sa ne gestionam si sa ne aparam propriile interese întorcând curul (ma scuzati!) la toate canaliile occidentale care numai binele nu ne vor! În loc sa ne urmarim interesul national pentru a ne apara produsele traditionale în paralel cu respectarea anumitor norme europene (nu trebuie sa fim nici prea absurzi si nici prea nationalisti ca sa ignoram ceea ce este si corect prescris, sa fim realisti!) ne complacem uneori din ignoranta alteori din prostie si chiar reavointa în tolerarea tuturor "bombelor" aruncate asupra noastra dinspre zona euro si ne trezim la un moment dat ca dam din colt în colt (ca si acum cu situatia micilor) nestiind ce "iepuras" sa scoatem din joben pentru a mintii pe cine: pe europeni sau pe noi însine numai pentru a putea iesi bazma curata dintr-o situatie penibila creata cu largul concurs al celor mandatati sa o fi rezolvat de mult timp problema. Dracul nu este chiar atât de negru precum se prezinta în privinta sortii micilor românesti, dovada câteva precizari din partea unor specialisti din domeniul culinar (din acest motiv îmi permit sa folosesc câteva informatii preluate de la sursa: http://www.dcnews.ro/2013/05/de-ce-a-fost-interzis-bicarbonatul-cum-vor-fi-salvati-micii-romanesti-de-directiva-ue/ : "Cum s-a ajuns din nou în situația ca birocratia comunitară să ne amendeze traditiile?
De vină pentru că piata românească a fost luată din nou prin surprindere este lipsa de cooperare între români. Directiva care interzice folosirea bicarbonatului în carnea tocată a fost adoptată în urmă cu un an si jumătate. Patronatele din industria alimentară nu s-au înteles cu privire la replica pe care să o dea Bruxelles-ului." Detalii). Si uite asa ne mai facem înca odata de râs în fata propriilor conationali dar mai ales în fata Europei si a lumii întregi pentru incapacitatea (a se citi prostia) crasa de a gestiona pâna si astfel de lucruri marunte (în aparenta). Îmi pun uneori cu teama întrebarea urmatoare: oare ce ne-am face oameni buni daca în locul treburilor astea birocratice pe care nu stim sa le gestionam am fi aruncati într-o situatie mai dramatica în care am fi nevoti sa ne aparam identitatea nationala cu altfel de arme decât cele diplomatice?! Un stat corupt cu o dictaturã a coruptiei în floare ar putea pierde pe taraba istoriei chiar pãmântul national dacã indiferenta celor alesi sã ne conducã destinele de 23 ani încoace continuã sarabanda nelegiuirilor fãtise.


Sifonul nu este o soluție pentru prepararea micilor, după ce UE va interzice folosirea bicarbonatului în carnea tocată, de la 1 iunie 2013. Alarmați că ar putea rămâne fără mici, românii caută înlocuitori ai afânătorului tradițional, folosit de peste 100 de ani la prepararea mititeilor. Încercările de a folosi bioxidul de carbon din sifon sau apa minerală nu au dat rezultat. Este nevoie de prea multă apă pentru a furniza cantitatea de CO2 pe care o generează cele 2-3 grame de bicarbonat adăugate la un kilogram de carne de mici tocată. Iar fără bicarbonat, micul devine o chiftea banală, spune Sorin Minea, președintele Romalimenta. Cum s-a ajuns din nou în situația ca birocația comunitară să ne amendeze traditiile? De vină pentru că piața românească a fost luată din nou prin surprindere este lipsa de cooperare între români. Directiva care interzice folosirea bicarbonatului în carnea tocată a fost adoptată în urmă cu un an și jumătate. Patronatele din industria alimentară nu s-au înțeles cu privire la replica pe care să o dea Bruxelles-ului. Directiva interzice aditivii alimentari folosiți la preparatele din carne. Bicarbonatul este un aditiv, dar nu e toxic. Bicarbonatul a fost, însă, interzis pentru că poate masca aciditatea, gustul și mirosul cărnii care începe să se strice. Unii comercianți ar fi putut folosi bicarbonat ca să ascundă ”vechimea” preparatului. De aceea, a fost interzis în carnea tocată proaspătă. Derogare de la UE Multe firme au vrut să se revină nu doar asupra bicarbonatului, ci și asupra altor E-uri. Ca urmare, s-a trimis o solicitare la Comisia Europeană, pentru derogare de la control în cazul a 7 aditivi folosiți în România. Specialiștii spun că este aproape exclus ca o astfel de solicitare să aibă succes. Sunt, însă, șanse mari ca bicarbonatul să fie exceptat, cel puțin în ceea ce privește România, pentru că se poate dovedi că micii sunt un aliment tradițional, există o rețetă de la 1902, iar folosirea bicarbonatului este esențială. sursa: http://www.dcnews.ro/2013/05/de-ce-a-fost-interzis-bicarbonatul-cum-vor-fi-salvati-micii-romanesti-de-directiva-ue/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu